Honsels Harmonie

Nieuws

Muziekles voor basisscholen

Woensdag 26 maart werden er in Honselersdijk introductielessen muziek gegeven aan alle basisschoolleerlingen van groep 6. De 3 Honselersdijkse basisscholen hadden van te voren lespakketten gekregen en besteden daar in de les aandacht aan. Met name het filmpje op de meegeleverde DVD was door de leerlingen goed bekeken.

Tijdens de introductie werden allerlei muziekinstrumenten voorgesteld. Vragen als ‘wat is geluid’ werden ook besproken. De loeihoepel was de grote verrassing. En zelf dirigeren bleek voor de één makkelijker dan de ander. Na de introductie mochten de leerlingen diverse instrumenten uitproberen. Eigenlijk kregen alle leerlingen wel geluid uit de instrumenten van olifantengetetter tot een straaljager. Tot slot kon er nog even geluisterd worden naar het gelegenheidsorkest.

Geef een reactie