Honsels Harmonie

Nieuws

Nieuwjaarsconcert 2009

Van de site Honselersdijkers.nl:

Honselersdijk 4 januari – Op zaterdagavond 3 januari 2009 gaf Honsels Harmonie haar traditionele Nieuwjaarsconcert in De Voorhof te Honselersdijk. In de volle kerk werd een afwisselend muzikaal programma geboden. De harmonie opende het concert met het spelen van Psalm 150. Na een hartelijk welkom door de voorzitter Henk van den Bos, nam dirigent Jean Gruter het woord over. Na het werk Les Toréadores uit de Carmen Suite van G. Bizet volgde het werk Bacchus on blue Ridge. Dit werk heeft Honsels Harmonie ook gespeeld op het WFM festival afgelopen 18 oktober 2008.


Als solist was Sander van der Loo uitgenodigd. Sander speelt klarinet, saxofoon en mondharmonica. Van het laatste instrument mocht het publiek genieten tijdens dit concert. Hij speelde met begeleiding van de harmonie: Dat mistige rooie beest, muziek uit de film Turks Fruit. Daarna Circle of smiles, de titelsong van de serie Baantjer. Na afloop van dit stuk kwam rechercheur de Cock de zaal in lopen om te onderzoeken of er misschien een lijk aanwezig was. Nadat bleek dat er die avond geen werk voor hem was, werd er getoast op een gelukkig nieuwjaar door de Harmonie, dirigent, solist en de Cock. Wegens de recessie kon er geen flesje champagne af, maar werd er getoast met een blikje cola. Daarna werd de Cock “eruit” gestuurd door commissaris Buitendam himself. Sander van der Loo eindigde zijn optreden met het spelen van The shadow of your smile.Daarna volgde een intermezzo.

Honsels Harmonie bestaat 70 jaar en heeft een aantal leden die flink wat jaartjes hun nootjes mee blazen. Dhr. Henk Hofland is 50 jaar, Dhr. Piet Knoppert 56 jaar en Dhr. Wim Prins Sr. 60 jaar muzikant. Zij werden zaterdagavond gehuldigd door het opspelden van een insigne behorend bij het aantal jaren en met een mooi boeket bloemen.

Het concert werd vervolgd met The woman in white van Andrew Loyd Webber, Tanz der vampire van J. Steinman en Strathcarron van P. Sparke. Als traditie werd het concert besloten met het spelen van de Radetzky mars. Het was een mooi, afwisselend concert met vele positieve reacties van het publiek.

2009-01 Nieuwjaarsconcert 2 2009-01 Nieuwjaarsconcert 1 2009-01 Nieuwjaarsconcert 3

Geef een reactie