Honsels Harmonie

Nieuws

Wisselbokaal voor Honsels Harmonie

Op zaterdag 17 oktober heeft de 22e editie van het Westland Muziekfestival plaatsgevonden, met als grote winnaar muziekvereniging Honsels Harmonie uit Honselersdijk.

Het festival dat wordt georganiseerd door de Westlandse Federatie van Muziekverenigingen (WFM), werd dit jaar gehouden in de Leuningjes in Poeldijk. Een tiental harmonieorkesten uit de regio speelden een kort muzikaal programma voor een vakjury en het aanwezige publiek. Tijdens het middagprogramma gingen de prijzen naar Concordia (CM2) uit Monster en de Maassluise Harmonie, die in de Middenklasse een gedeelde eerste prijs behaalden.

Tijdens het avondprogramma wist Honsels Harmonie de jury te overtuigen met zeer goed samenspel en een mooie orkestklank. Het orkest had ervoor gekozen om onder andere ‘Divine Comedy’ uit te voeren, geïnspireerd op het meesterwerk van de dichter Dante Alighieri. Een gewaagde keuze, omdat dit muziekstuk ook enkele zanggedeelten kent en  veel speciale geluidseffecten bevat. Het bleek een goede keuze die ook door het publiek zeer werd gewaardeerd. Hiermee wist Honsels Harmonie de eerste prijs in de Topklasse binnen te halen en ook de dagprijs te winnen. Aangezien dit de vijfde maal is dat Honsels Harmonie de dagprijs heeft gewonnen, blijft de beker in Honselersdijk en zal het bestuur van de WFM op zoek moeten naar een nieuwe wisselbokaal.

Geef een reactie