Honsels Harmonie

Nieuws

Wereldpremière van Honsels Harmonie

Op zaterdag 6 oktober organiseert de Westlandse Federatie van Muziekverenigingen het WFM festival in de Leuningjes in Poeldijk. Het orkest van Honsels Harmonie zal tijdens het festival de wereldpremière van het werk ‘Two and Tutti’ uitvoeren.

Dit werk is geschreven door de beroemde 78 jarige Nederlandse componist Bernard van Beurden. Oorspronkelijk werd dit 5-delige werk gecomponeerd voor een Amerikaans ensemble, dat een rondreis door China zou maken. Maar al snel bleek dat het muziekstuk meer geschikt was voor 2 solisten en een harmonieorkest. Uniek is dat Honsels Harmonie met solisten uit eigen orkest, Gerlinde Kettwig (trompet) en Iris van den Bos (mallets), de eer ten deel valt om deze première uit te voeren. Honsels Harmonie staat onder muzikale leiding van dirigent Jean Gruter.

Het WFM festival begint om 11.00 uur in de ochtend. Honsels Harmonie speelt als laatste orkest op de avond om 22.10 uur. U bent van harte uitgenodigd om te komen luisteren.

Geef een reactie