Honsels Harmonie

Nieuws

Honsels Harmonie viert jubilieum

In het weekend van vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober heeft de Honsels Harmonie haar jubileumconcert gegeven en deelgenomen aan het WFM.

De vrijdagavond startte met het jeugdorkest dat vier werken ten gehore bracht onder leiding van Jarmo van Venetië. Zij starten met Bread and Games van William Vean. Het tweede stuk wat zij speelden was The Lord of the Rings van Ralph Ford, het derde stuk Party Rock van Paul Murtha en het vierde stuk Celtic Air no.2. van Michael Sweeney.

Na het jeugdorkest was het de beurt aan het A-orkest onder leiding van Jean Gruter. Voor de pauze werd The Lord of the Rings, een arrangement van Johan A. de Meij gespeeld. Na de pauze werd T-Bone, eveneens een arrangement van Johan de Meij, gespeeld met een geweldige solo van Lennart de Winter op trombone. Het laatste stuk dat werd uitgevoerd was Mayim van Emanuel Amiran, arr. Douwe Medema / Marcel Salomon. De spetterende klezmer solo werd gespeeld door Christof May. Na afloop mochten we veel enthousiaste reacties in ontvangst nemen!

Zaterdagavond nam het A-orkest deel aan de Westlandse Federatie van Muziekverenigingen (WFM). Hier werd het stuk The Lord of the Rings nogmaals gespeeld, dit keer voor punten. Omdat we het laatste orkest waren van de dag, mochten we een toegift spelen. We speelden het derde deel van T-Bone (Well Done), met Lennart de Winter als solist. Dit was een hele mooie afsluiting van een geweldig en gezellig muziekweekend! Als kers op de taart kregen we een 9,16 en wonnen daarmee de eerste prijs in de topklasse en de dagprijs!

Geef een reactie