Honsels Harmonie

Nieuws

Honsels Harmonie winnaar van WFM-festival

MAASLAND – Op een andere locatie dan normaal vond in de Nieuwe Kerk in Maasland afgelopen weekend de eerste dag van het WFM-festival plaats. Zaterdag presenteerden zich 6 muziekverenigingen uit het Westland en bleek Honsels Harmonie de grote winnaar van de dag te zijn.

Het muziekstuk ‘El Olimpo de los Dioses’ dat Honsels Harmonie afgelopen zaterdag voor het eerst uitgevoerde, voelde aan als een familiefilm voor alle leeftijden. Het stuk is een indrukwekkende symfonische suite die de godheden uit de Griekse mythologie uitbeeld. De uitvoering van het stuk werd met maar liefst een score van 9,5 punten beloond en hiermee nam Honsels Harmonie de wisselbeker mee naar Honselersdijk.

Met behulp van verschillende muziekinstrumenten heeft Honsels Harmonie het prachtige muziekstuk uitgevoerd. Tien keer introduceert oppergod Zeus met een krachtige donderslag een god of godin uit de Griekse mythologie. In verschillende delen werd het publiek verrast met instrumenten die normaal gesproken niet in een harmonieorkest thuishoren zoals een jachthoorn, ocean drum en ijzeren voorwerpen zoals een aambeeld.

Op zondagmiddag vervolgde het WFM-festival voor de jeugd in het ISW in Naaldwijk. Het leerlingenorkest van Honsels Harmonie sloot het weekend af met een mooi optreden met muziek van De Bananenboot, The Pirates of the Caribbean en Party Rock. Het WFM-festival in oktober is één van de grootste festivals in deze regio. Jaarlijks doen ongeveer 1000 muzikanten met dit festival mee.

Honsels Harmonie is een actieve muziekvereniging die al jaren in de topklasse speelt en regelmatig concerten geeft. Op 6 januari 2018 geeft Honsels Harmonie haar nieuwjaarsconcert in de Regenboogkerk in Honselersdijk. We nodigen u van harte uit om te komen luisteren. Toegang is gratis.

Geef een reactie