Honsels Harmonie

Nieuws

Koninklijke onderscheiding voor secretaris Honsels Harmonie

Door Patricia Verkade

HONSELERSDIJK – Afgelopen zaterdagavond kreeg Arie Voorberg (74) ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan van Honsels Harmonie uit handen van burgemeester van Ardenne een Koninklijke onderscheiding.  Doordat Voorberg sinds 1968 diverse bestuursfuncties voor dit muziekgezelschap heeft vervuld, werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Voorberg heeft zich 12 jaar ingezet als eerste secretaris. Daarnaast was hij 32 jaar lang secretaris van de bazarcommissie. Bij deze jaarlijkse terugkerende tweedaagse bazar worden er veel activiteiten georganiseerd waarin Voorberg altijd een groot aandeel had. Verder zet hij zich sinds 1996 in voor de kerkelijke gemeenschap in Honselersdijk. Vier jaar is hij lid geweest van het college van kerkrentmeesters en was hij enige jaren koster van de Regenboogkerk. Tot op heden verricht hij als vrijwilliger hand- en spandiensten voor de kerk én Honsels Harmonie.

“Wij feliciteren Arie met zijn koninklijke onderscheiding. Een echte Honselersdijker met hart voor de gemeenschap”, aldus voorzitter Henk van den Bos.

Dit jaar waren er drie jubilarissen die in het zonnetje werden gezet tijdens het concert. José van Elswijk (saxofoon) is 50 jaar muzikant. Hiervoor ontving zij een gouden speld. Gerlinde Kettwig (trompet) en Jeanette den Engelsman (klarinet) zijn beiden 40 jaar muzikant en kregen een zilveren speld. Daarnaast is Jeanette 40 jaar lid van de vereniging en al 25 jaar secretaris.

Het drukbezochte, feestelijke Nieuwjaarsconcert in de Regenboogkerk vormde de aftrap van het jubileumjaar van Honsels Harmonie. Met goed in het oor liggende muziekstukken van een hoogstaand niveau en de benoeming van Voorberg werd het nieuwe én feestelijke (jubileum)jaar ingeluid.

Bekijk hier de foto’s van het concert.

Geef een reactie