Honsels Harmonie

Nieuws

Kom samen muziek maken bij het Westlands Leerlingenorkest!

Volg jij muziekles op een blaasinstrument of slagwerk en heb je zin in een gave muzikale uitdaging? Meld je dan aan voor het Westlands Leerlingenorkest! Vanaf vrijdag 16 juni wordt in zes repetities een uitdagend programma ingestudeerd en op vrijdagavond 1 september kan iedereen naar het eindresultaat komen luisteren in de Oude Kerk in Naaldwijk tijdens Podium Westland 2023!

Samen is alles leuker!
Het Westlands Leerlingenorkest wil jou laten ervaren hoe leuk het is om samen muziek te
maken in een orkest met volledige bezetting. In zes repetities studeren we een veelzijdig programma in onder de muzikale leiding van dirigenten Anne Kins en Joris Braster. De repetities
vinden afwisselend plaats in De Vang (Lange Spruit 86) in Wateringen en Hemelsblauw (Poeldijksepad 1a) in Honselersdijk en staan gepland op 16 juni, 20 juni, 4 juli, 25 augustus, 27 augustus en 29 augustus. Als kers op de taart treedt je samen met het orkest op in de prachtige Oude Kerk in Naaldwijk tijdens Podium Westland 2023. Hieronder vind je het repetitieschema met exacte tijden en locaties:

Repetitie 1: Vrijdag 16 juni van 18.30-19.45 in De Vang
Repetitie 2: Dinsdag 20 juni van 18.15-19.30 in Hemelsblauw
Repetitie 3: Dinsdag 4 juli van 18.15-19.30 in Hemelsblauw
Repetitie 4: Vrijdag 25 augustus van 18.30-19.45 in De Vang
Repetitie 5: Zondag 27 augustus van 13.00-16.00 in De Vang
Repetitie 6 (generale repetitie): Dinsdag 29 augustus van 18.15-19.30 in Hemelsblauw
Het concert: Vrijdag 1 september om 20.00 uur in de Oude Kerk in Naaldwijk.

Krachten bundelen
In coronatijd hebben alle muziekverenigingen zich gelukkig staande weten te houden, maar hebben wel leerlingen moeten inleveren. Dat maakt het lastig om complete opleidingsorkesten te vormen. En dat is heel jammer, want met zoveel mogelijk verschillende muziekinstrumenten samen muziek maken is natuurlijk het allerleukste! Tijdens een bijeenkomst van Stichting Regionaal Muziekonderwijs (SRMO), waarbij bijna alle Westlandse muziekverenigingen zijn aangesloten, is daarom eind 2022 het idee geboren om het Westlands Leerlingenorkest te organiseren. Muziekverenigingen De Phoenix uit Wateringen en Honsels Harmonie uit Honselersdijk hebben vervolgens de krachten gebundeld en het initiatief en de
organisatie hiervan verder opgepakt.

Doe je mee?
Het Westlands Leerlingenorkest is voor iedereen die op een blaas- of slagwerkinstrument speelt dat
voorkomt in een harmonie en fanfare en nog muziekles heeft. Deelname is gratis en alle leeftijden zijn
welkom. Ben jij enthousiast geworden en kun jij op de genoemde data? Geef je dan snel op door het inschrijfformulier via deze link in te vullen of stuur een e-mail naar info@honselsharmonie.nl.

Geef een reactie