Honsels Harmonie

Nieuws

Honsels Harmonie huldigt 4 jubilarissen met 175 jaar muziek

HONSELERSDIJK – Het trouwe publiek van Honsels Harmonie genoot afgelopen zaterdagavond 6 januari zichtbaar van een zeer gevarieerd muzikaal nieuwjaarsprogramma. Tijdens het nieuwjaarsconcert in de rooms-katholieke kerk in Honselersdijk werd op indrukwekkend hoog niveau gespeeld, waarbij ook vier muzikanten gehuldigd werden met hun lidmaatschap.

V.l.n.r. Wim de Vos, Jan Prins, Patricia Verkade, Pieter Hofland (foto @denengelsmanfotografie)

Honsels Harmonie beschikt over veel trouwe leden. “De muzikanten zijn de belangrijkste basis en fundament voor een harmonie. Zonder muzikanten en instrumenten geen muziek en geen verenigingsleven”, vertelt voorzitter Henk van den Bos. “Daarom spreek ik hier met trots een dankwoord uit en staan we stil bij deze mijlpaal van Pieter Hofland (50 jaar lid), Jan Prins (50 jaar lid), Wim de Vos (50 jaar muzikant) en Patricia Verkade (25 jaar lid).” Naast de felicitaties van hun lidmaatschap kregen de muzikanten een kleurrijke bos bloemen en de behorende onderscheidingen opgespeld.

Het programma bestond uit uiteenlopende muziekstukken waarin de walsen en de polka’s niet ontbraken. Naast traditionele werken zoals Procession of the Noblesen en het bekende werk Il Barbiere di Siviglia klonken de hedendaagse bekende muziek van Les Miserables en Walz of the Flowers uit De Notenkraker. Daarnaast werd er nog de volgende muziek gespeeld: Jarabacek, Pustza, Nimrod en het uitdagende muziekstuk Folk dances. Met als afsluiting een toast op het nieuwe jaar met Champagner galopp en Radetzky Mars.

Na vijf jaar gaf Honsels Harmonie weer haar nieuwsjaarsconcert in haar eigen dorp. Na de sloop van het gebouw De Voorhof moest de vereniging uitwijken naar een andere plek waar het orkest terechtkon. De wens om weer terug te keren naar haar trouwe publiek werd mogelijk gemaakt door de Onze Lieve Vrouw van Goeden Raadkerk. “We zijn zeer dankbaar voor de prachtige, uitzonderlijke akoestiek van de kerk, de warme sfeer en de overweldigende reacties van het publiek”, aldus Van den Bos die terugblikt op een bijzondere start van het nieuwe jaar. “Op zaterdag 13 april komen we hier met veel plezier terug voor ons voorjaarsconcert.”

Muzikanten die een gouden of zilveren onderscheiding opgespeld kregen

Pieter Hofland (50 jaar lid)speelt dwarsfluit en is een zeer actief lid van Honsels Harmonie. Hij heeft verschillende rollen bekleed als bestuurslid,  secretaris en (tweede) voorzitter. Ook heeft hij in verschillende commissies gezeten: PR & redactiecommissie, bazarcommissie, podiumcommissie en in de Maestro commissie voor het zoeken naar een nieuwe dirigent in 2015. Verder is hij actief geweest in het octet en speelt hij in het kwintet Hi-Five. Op zijn verzoek kreeg hij de gouden NFCM speld met saffier van zijn overleden vader, die deze onderscheiding in 2009 ontving voor 50 jaar muzikant zijn en lidmaatschap van Honsels Harmonie.

 Jan Prins (50 jaar lid, gouden KNMO speld met 1 zirkonia steentje) speelt bariton en is onze duizendpoot met 25 jaar bestuurservaring. In deze periode heeft hij verschillende functies bekleed: lid van de activiteitencommissie, 22 jaar (!) penningmeester en algemeen bestuurslid. Ook zet Jan zich al jaren in voor de bazarcommissie, waar hij ook altijd penningmeester is. In februari 2015 is hij benoemd tot erelid en voegde hij zich bij de muziek- en podiumcommissie.


Wim de Vos (50 jaar muzikant, gouden KNMO speld met 1 zirkonia steentje)speelt de bes-bas en is een trouw lid van de vereniging. Als er hulp nodig was bij het leerlingenorkest en optredens dan stond Wim paraat om te helpen het basregister vorm te geven. Ook is Wim bijna ieder jaar de geldloper op de bazar, wat voor ons een belangrijk event en financiële bron van inkomsten is.

Patricia Verkade (25 jaar lid, zilveren ZHBM speld) speelt dwarsfluit. Vanaf 2002 is zij lid van de PR & redactiecommissie. Eerst van (H)Ons Bloknootje in papiervorm, later werd dit vervangen door een digitale versie. Als redacteur verzorgde zij de interviews van leden en tot op heden is zij betrokken met het schrijven van persberichten en de aankondigingen van concerten voor diverse (social)media.

Geef een reactie