Honsels Harmonie

Dirigenten

Arno Schipdam

Arno Schipdam is sinds april 2015 de vaste dirigent van het A-orkest. Hij studeerde tenortrombone aan het Koninklijk Conservatorium bij Pete Saunders, en in Amsterdam aan het Sweelinck Conservatorium bij Michel Tilkin. In 1997 kreeg hij een aanstelling als tweede trombonist bij het Radio Filharmonisch Orkest. In 2001 maakte hij de overstap naar het Residentie Orkest te Den Haag waar hij werkzaam is als solo trombonist. Daarnaast volgde hij aan het Rotterdams Conservatorium de opleiding Ha(rmonie)-Fa(nfare)-directie bij Jaap Koops en Jos van der Sijde. Verder valt hij regelmatig in bij andere orkesten en heeft hij een educatieproject en de blazersserenade “Gran Partita” van Mozart bij Het Residentieorkest mogen dirigeren.

Jesse van der Ham

Jesse van der Ham (1989) studeerde bij Ben van Dijk (Bachelor) aan het Conservatorium van Amsterdam en Brandt Attema (Master) aan het Rotterdams Conservatorium, Codarts. In juni 2016 behaalde hij bij Brandt zijn Master diploma met een goed ontvangen recital in de Jurriaanse Zaal van De Doelen. Hiernaast volgde hij lessen bij inspirerende docenten als Stefan Schulz, James Markey, Bart van Lier, Jörgen van Rijen, George Wiegel, Erik van Lier en Martin van den Berg.

In 2009 & 2013 heeft hij de ITA Emory Remington Trombone Choir Competition gewonnen met zowel de tromboneklas van Codarts (2009) als die van het Conservatorium van Amsterdam (2013). Ook was hij finalist in de Donald Yaxley Bass Trombone Solo Competition (2011) en de ITA Quartet Competition (2012) met het Erasmus Trombone Kwartet.

Jesse is remplaçant bij verschillende professionele ensembles en orkesten, zoals de Koninklijke Filharmonie van Vlaanderen, Het Gelders Orkest, Orkest van het Oosten, philharmonie zuidnederland, Nederlands Blazers Ensemble, Fanfare ‘Bereden Wapens’ en New Trombone Collective.

Ook geeft Jesse regelmatig recitals in samenwerking met organist Gerard van der Zijden.

Als dirigent is Jesse verbonden aan het leerlingenorkest van de Honsels Harmonie en het harmonieorkest van St. Gregorius Kwintsheul. Ook vervangt hij regelmatig zijn collega’s bij onder andere Fusica (Naaldwijk), Masalant (Maasland), RAZ (Hoek van Holland), Oefening (Standdaarbuiten), Luctor et Emergo (Zoutelande) en Het Geklank Des Konings (Zwijndrecht).