Dirigenten

Dirigenten van het A-orkest, Leerlingenorkest en het Slagensemble

Arno SchipdamArno Schipdam

Arno Schipdam is sinds april 2015 de vaste dirigent van het A-orkest. Hij studeerde tenortrombone aan het Koninklijk Conservatorium bij Pete Saunders, en in Amsterdam aan het Sweelinck Conservatorium bij Michel Tilkin. In 1997 kreeg hij een aanstelling als tweede trombonist bij het Radio Filharmonisch Orkest. In 2001 maakte hij de overstap naar het Residentie Orkest te Den Haag waar hij werkzaam is als solo trombonist. Daarnaast volgde hij aan het Rotterdams Conservatorium de opleiding Ha(rmonie)-Fa(nfare)-directie bij Jaap Koops en Jos van der Sijde. Verder valt hij regelmatig in bij andere orkesten en heeft hij een educatieproject en de blazersserenade “Gran Partita” van Mozart bij Het Residentieorkest mogen dirigeren.

Jarmo van VenetiëJarmo van Venetië

Jarmo van Venetië is geboren in Den Haag en is de dirigent van het leerlingenorkest. Op zijn achtste is hij begonnen met hoorn spelen, waar voor hem de muziek begon. Jarmo heeft op het conservatorium de opleiding Docent Muziek gevolgd. Daar heeft hij veel geleerd zoals gitaar spelen, drummen, piano spelen, zingen en ook dirigeren. Momenteel werkt hij als muziekdocent op het Christelijk College de Populier in Den Haag en geeft hij daarnaast theorielessen bij Stichting Regionaal Muziekonderwijs (SRMO). Verder valt hij regelmatig in als hoornist bij verschillende orkesten en ensembles door het hele land.

Iris van den BosIris van den Bos
Iris van den Bos (1995) staat sinds september 2014 met heel veel plezier voor de slagwerkgroep. Op haar zevende is ze begonnen bij Honsels Harmonie op slagwerk. In 2009 heeft ze auditie gedaan voor de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en is hiervoor aangenomen. Vier jaar later heeft ze auditie gedaan voor Klassiek Slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze studeert bij Hans Zonderop, Niels Meliefste, Pepe Garcia en Theun van Nieuwburg. In 2017 zal ze hieraan afstuderen. Sinds haar eerste jaar aan het Koninklijk Conservatorium speelt ze in het Nationaal Jeugd Orkest (NJO) en heeft ze een aantal leuke en interessante projecten gedaan waaronder het Bevrijdingsfestivalconcert op 5 mei op de Amstel (2015) en optredens in Podium Witteman en De Tiende van Tijl (2016). Ze hoopt dat ze nog een lange tijd voor de slagwerkgroep mag blijven staan!