Honsels Harmonie

Jubileumconcert 85 jaar Honsels Harmonie

Muziek & cultuur smelten samen tijdens 85-jarig jubileumconcert

Tijdens een avondvullend groot jubileumconcert van onze vereniging op zaterdagavond 7 oktober in De Veiling komen muziek en cultuur samen. Terwijl het orkest samen met musicalster Julia Berendse haar 85-jarige verjaardag viert, tonen de leerlingen van het Lentiz Floracollege hun zelfgemaakte muzikale schilderijen.

Door de keuze om het bekende muziekstuk ‘De Schilderijententoonstelling’ van componist Moessorgski te spelen, is het idee ontstaan om door de kunstexamen-klassen van het Lentiz Floracollege bij de 12 verschillende delen schilderijen te maken. Door deze bijzondere lokale samenwerking laat muzikaal én creatief (jong) talent zien hoe leuk kunst, cultuur én muziek is.

Onno Maat, docent bij het Lentiz Floracollege, vertelt over de bijzondere samenwerking: “Het Floracollege werkt altijd graag samen met organisaties uit de regio, omdat het onze leerlingen een kans geeft hun talent te laten zien. We kijken ernaar uit om de leerlingen te laten inspireren door het muziekstuk, zodat ze hun creativiteit er op los kunnen laten. Wij hopen dat de leerlingen zich verwonderen over hun eigen creaties en dat de bezoekers verrast worden.”

Musicalster Julia Berendse

Julia Berendse is een Nederlandse (musical)actrice en zangeres. Ze speelde de afgelopen jaren in musicals als ‘The Addams Family’, ‘Liesbeth List’ en ‘Haal het doek maar op’. Speciaal voor deze feestelijke avond komt zij naar het Westland. Met bekende pop-, disco- en jazz nummers neemt zij, begeleidt door het orkest, het tweede deel van het concert voor haar rekening.

Honsels Harmonie viert feest

Honsels Harmonie is 85 jaar en viert met haar gepassioneerde én gedreven 65 muzikanten een feestelijk jaar. Met een aantal gezellige uitjes en een studieweekend nog voor de boeg zorgen zij er met elkaar voor dat muziek én plezier maken altijd voorop staat.

Mis het niet!

Deze culturele avond mag je niet missen. Toegangskaarten zijn te koop via onze leden, stuur een mail naar nieuws@honselsharmonie.nl of kom uiterlijk 19.30 uur naar de evenementenlocatie De Veiling in Poeldijk. Het concert start om 20.00 uur en de kosten voor dit concert mét pauzedrankje is t/m 18 jaar € 10,- en voor volwassenen € 15,-.