Honsels Harmonie

Leerlingenorkest

Als je al een tijdje les hebt gehad, dan word je gevraagd om in het leerlingenorkest mee te spelen. Het leerlingenorkest bereidt de leerlingen voor op het meespelen in het A-orkest en is de plek waar de meeste leerlingen voor het eerst muziek maken met anderen onder leiding van een dirigent.

Het orkest
Het orkest telt momenteel ongeveer 15 leerlingen en repeteert iedere dinsdag van 18.15  tot 19.30 uur onder de muzikale leiding van Jesse van der Ham. Een aantal keer per jaar treedt het leerlingenorkest op. Dit gebeurt tijdens het Talentenfestival of in het voorprogramma van het A-orkest. Ook wordt meegedaan aan enkele festivals, waarbij het orkest al diverse malen in de prijzen is gevallen.

Meer dan alleen muziek!
De laatste repetitie van het seizoen is gezamenlijk met het A-orkest, waarbij van beide orkesten muziek wordt gespeeld en beide dirigenten dirigeren. Altijd erg gezellig! Het leerlingenorkest is meer dan alleen muziek maken. Een aantal keer per jaar een ‘uitje’ georganiseerd, dit kunnen onder andere zijn: een barbecue, dagje naar Drievliet, filmavond of een andere leuke activiteit.

Het repertoire
De muziekstukken die worden gespeeld sluiten goed aan bij het niveau en zijn na enkele repetities al goed te spelen. Daarnaast wordt ook bekende muziek gespeeld uit films, musical of van de radio.